Roervergunning
aanvragen

De Roer

Dit idyllische riviertje is een zijrivier van de Maas. Op Nederlands grondgebied bedraagt haar lengte bijna 22 km. De Roer komt Nederland binnen in Vlodrop. Op haar route naar de Maas in Roermond passeert ze Herkenbosch, Melick en Sint Odiliënberg.

De delta bestond oorspronkelijk uit drie mondingen, waarvan er nog twee over zijn: de eigenlijke Roer en de Hambeek.

De visstand in de Roer

Met meer dan 50 voorkomende vissoorten is de Roer één van de visrijkste wateren in Nederland. Soorten als serpeling, sneep, vlagzalm en barbeel zijn enkele vissen die een habitat hebben in het stromende karakter van dit riviertje.

member card

De roervergunning

Om voor een jaarvergunning voor de Roer van hengelsportvereniging De Rietvoorn Ool-Herten in aanmerking te komen, dient u (gast)lid te zijn bij onze vereniging. Bent u dit nog niet, dan moet u zich eerst inschrijven bij ons.

De kosten voor deze vergunning bedragen € 5,00 (excl. € 2,00 porto-/administratiekosten).
De vergunning wordt u toegezonden na controle op lidmaatschap én betaling.

Dag- en weekvergunning

Liever geen lid bij ons? Dan kunt u een dag- of weekvergunning aanschaffen voor de Roer. Verkooppunten en prijzen vindt u op de pagina van de Roercommissie.

Indien u de jaarvergunning voor de Roer heeft aangeschaft, krijgt u deze zonder opzegging automatisch elk jaar toegezonden.

Aanvraag Roervergunning

Het aanvragen van een jaarvergunning voor de Roer is heel eenvoudig.

Ik ben lid én weet mijn VISpasnummer

Vul de laatste 8 cijfers van je VISpas in en druk op "START". Je gegevens worden opgehaald. Vul je e-mailadres in, controleer je gegevens en druk op "AANVRAGEN".

Ik ben lid én weet mijn VISpasnummer NIET

Druk op "START" en vul het formulier handmatig in. Neem de gegevens over zoals deze vermeld staan op je VISpas, controleer je gegevens en druk op "AANVRAGEN".

Ik ben lid geworden en heb nog geen VISpas

Druk op "START" en vul het formulier handmatig in. Controleer je gegevens en druk op "AANVRAGEN".

Mijn gegevens worden niet opgehaald

Als je gegevens niet worden opgehaald, verschijnt de tekst: VISpas onbekend. Vul formulier handmatig in..
In de meeste gevallen zit je dan nog niet in onze database, omdat deze maar 2 keer per jaar ververst wordt. Maar het kan ook zijn dat je een verkeerde VISpas hebt ingevoerd.

Waar mag ik vissen?

Het vissen in de Roer is aan regels gebonden. Leef de voorwaarden in de vergunning na en meld illegale activiteiten meteen. De Roer is verdeeld in 3 zones. Klik op "kaart" naast de zone om te kijken waar je mag vissen. De plaatsen waar een cirkel geplaatst is, mag NIET gevist worden.

  • Zone 1: Vanaf de grens bij Vlodrop tot aan de brug bij St. Odiliënberg (kaart)
  • Zone 2: Vanaf de brug bij St. Odiliënberg tot aan de bebouwing in Roermond (kaart)
  • Zone 3: Vanaf de Maastrichterweg stroomafwaarts (kaart)

Geef uw vangsten door

Omdat de VBC Roerdal de visstand in de gaten wil houden, zijn wij benieuwd wat u vangt! U kunt uw vangsten middels een papieren formulier aan ons doorgeven of digitaal via de HVR Module 3.0.

vijftig euro
Advertentie
E10 webshop