Roervergunning

97
jaar
3
maanden
30
dagen

voor vissen, natuur & water

De Roer

Dit idyllische riviertje is een zijrivier van de Maas. Op Nederlands grondgebied bedraagt haar lengte bijna 22 km. De Roer komt Nederland binnen in Vlodrop. Op haar route naar de Maas in Roermond passeert ze Herkenbosch, Melick en Sint Odiliënberg.

De delta bestond oorspronkelijk uit drie mondingen, waarvan er nog twee over zijn: de eigenlijke Roer en de Hambeek.

De visstand in de Roer

Met meer dan 50 voorkomende vissoorten is de Roer één van de visrijkste wateren in Nederland. Soorten als serpeling, sneep, vlagzalm en barbeel zijn enkele vissen die een habitat hebben in het stromende karakter van dit riviertje.

De roervergunning

Om voor een jaarvergunning voor de Roer van hengelsportvereniging De Rietvoorn Ool-Herten in aanmerking te komen, dient u (gast)lid te zijn bij onze vereniging. Bent u dit nog niet, dan moet u zich eerst inschrijven bij ons.

De kosten voor deze vergunning bedragen € 5,00 (excl. € 2,00 porto-/administratiekosten).
De vergunning wordt u toegezonden na controle op lidmaatschap én betaling.

Dag- en weekvergunning

Liever geen lid bij ons? Dan kunt u een dag- of weekvergunning aanschaffen voor de Roer. Verkooppunten en prijzen vindt u op de pagina van de Roercommissie.

Indien u de jaarvergunning voor de Roer heeft aangeschaft, krijgt u deze zonder opzegging automatisch elk jaar toegezonden.

Jaarvergunning Roer *

Een jaarvergunning biedt ten opzichte van een dag- of weekvergunning meer voordelen. Zo mag je onbeperkt vissen en ben je lid van een representatieve vereniging.
De jaarvergunning wordt jaarlijks automatisch verlengd.

* Een jaarvergunning voor de Roer wordt enkel uitgegeven aan leden. Nog geen lid? Word dan eerst lid bij onze vereniging.

* verplicht / required
tekens over
ik verklaar het formulier naar waarheid te hebben ingevuld

Waar mag ik vissen?

Het vissen in de Roer is aan regels gebonden. Leef de voorwaarden in de vergunning na en meld illegale activiteiten meteen. De Roer is verdeeld in 3 zones. Klik op "kaart" naast de zone om te kijken waar je mag vissen. De plaatsen waar een cirkel geplaatst is, mag NIET gevist worden.

  • Zone 1: Vanaf de grens bij Vlodrop tot aan de brug bij St. Odiliënberg (kaart)
  • Zone 2: Vanaf de brug bij St. Odiliënberg tot aan de bebouwing in Roermond (kaart)
  • Zone 3: Vanaf de Maastrichterweg stroomafwaarts (kaart)

Geef uw vangsten door

Omdat de VBC Roerdal de visstand in de gaten wil houden, zijn wij benieuwd wat u vangt! U kunt uw vangsten middels een papieren formulier aan ons doorgeven.